fbpx

Međunarodni sajam turizma tri dana u Novom Sadu

Međunarodni sajam turizma tri dana u Novom Sadu

Vikend Vaučer

NOVI SAD –

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je otvaranju 53. Međunarodnog sajma turizma na Novosadskom sajmu. Pozdravnu reč, pored gradonačelnika, tom prilikom prisutnima su uputili i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goran Đurović, kao i ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić.

Specifičnost otvaranja ovogodišnjeg sajma je što je upriličeno tako da su svi govornici istovremeno prislonili dlan na “video zid”, čime su i virtuelno otvorena vrata Sajma turizma.

medjunarodni, sajam, turizma, novi, sad

Izvor: Grad Novi Sad

“U ime Novog Sada kao grada domaćina Sajma turizma, želim posebno da pozdravim naše goste iz Crne Gore, kao zemlje partnera ovog sajma. Dve evropske titule kojima je ovenčan Novi Sad, a to su Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture, uticale su na celokupan imidž Srbije. Naš grad je postao jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija u ovom delu Evrope, turizam je u stalnoj ekspanziji, a nagrade i priznanja se samo nižu, na šta smo jako ponosni. Pre deset godina, broj noćenja u Novom Sadu iznosio je 220 000 hiljada, a do kraja tekuće godine broj noćenja bi mogao da dosegne cifru od fantastičnih pola miliona noćenja turista, što bi bio novi rekord za Novi Sad. Turizam je jedna od najperspektivnijih privrednih grana, i zato očekujem ćemo ova tri sajamska dana iskoristiti da širimo znanja, iskustva i potencijalnu saradnju. Organizatorima i izlagačima želim uspešne poslovne dane, a svim posetiocima da uživaju u ovom jedinstvenom sajmu, ali i našem Novom Sadu”, rekao je Đurić.

Ministar Crne Gore Đurović naglasio je, u ime Vlade Crne Gore, da mu je čast što je na Sajmu turizma i izrazio želju da tokom manifestacije budu osnažene ekonomija i turizam svih zemalja učesnica. Ministar Memić je rekao da ga raduje što je ovogodišnje izdanje sajma turizma izdvojeno iz LORIST-a i najavio da će naredna godina za turizam Srbije biti izrazito razvojna, posebno u oblasti ulaganja u turističku infrastrukturu.

novi, sad, medjunarodni, sajam, turizma

Izvor: Grad Novi Sad

Prilikom obilaska mnogobrojnih štandova, medijima su se obratili i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević i generalni direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

Radojević je istakao da je turizam važan segment privrede grada i da samo se samo zajednički, timski i sinergijom više činilaca postižu vrhunski rezultati. Direktor Martinović je rekao da je upravo zahvaljujući dobroj saradnji Grada i NSZZ, stopa nezaposlenosti u Novom Sadu danas rekordno niska, a da će ta nacionalna služba za zapošljavanje u narednom periodu staviti akcenat na obrazovanje i razvoj kvalitetnih kadrova u oblasti turizma i ugostiteljstva.

Na Sajmu je prisutno više od 250 učesnika iz 14 zemalja, a pored Srbije, tu su izlagači iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Rumunije, Kipra, Bugarske, Iraka i Austrije.

Izvor:  rtv.rs

Nove ponude

HOTEL ROYAL MOUNTAIN – OSTANI 7 NOĆI PLATI SAMO 6

HOTEL OPLENAC – ROMANTIČNI ODMOR NA OPLENCU

HOTEL & SPA IDILA ZLATIBOR – VIKEND PONUDA JUN + SPA

HOTEL SLATINA VRNJAČKA BANJA – MINI LETNJI ODMOR

HOTEL INDUSTRIAL KRAGUJEVAC – ROMANTIČNI PAKET

Go to Top