fbpx

Ponuđene subvencije i transferi za projekte razvoja turizma

Ponuđene subvencije i transferi za projekte razvoja turizma

Vikend Vaučer

BEOGRAD – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je danas Konkurs za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma u ovog godini.

Konkurs predviđa podsticaje za izgradnju infrastrukture i suprastrukture u turističkim destinacijama kao i za projekte promocije turističkih proizvoda, destinacija i prostora Srbije.

Izvor: Ilustracija (pixabay.com)

On obuhvata i podsticaje projektima za unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske ponude, unapređenje i realizaciju statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa, kao i projekte edukacije i treninga u turizmu.

Pravo na korišćenje ima destinacijska menadžment organizacija, privredno društvo, odnosno druga organizacija i institucija čiji je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, a koja nije indirektni korisnik budžeta.

Za podsticaje mogu konkurisati i pravna lica u kojima je Republika Srbija većinski vlasnik i pravno lice koje upravlja turističkim prostorom ili objektima turističke infrastrukture i suprastrukture.

Pravo na korišćenje subvencija imaju i organi AP Vojvodina u čijoj su nadležnosti poslovi iz oblasti turizma, kao i pravna lica te pokrajine kojima je povereno obavljanje poslova iz oblasti turizma, jedinice lokalne samouprave i njihove turističke organizacije.

Prilikom dodele sredstava poštovaće se kriterijumi koji se odnose na stepen usklađenosti projekta sa Strategijom razvoja turizma Republike Srbije, odnosno sa savremenim i aktuelnim trendovima od značaja za razvoj Srbije.

Vrednovaće se i značaj projekta za održiv ekonomski i održivi razvoj lokalne zajednice, te značaj projekta za razvoj turizma u lokalnoj zajednici, kao i predviđenost sufinansiranja projekata iz drugih izvora.

Izvor : RTV.RS

Nove ponude

HOTEL ROYAL MOUNTAIN – OSTANI 7 NOĆI PLATI SAMO 6

HOTEL OPLENAC – ROMANTIČNI ODMOR NA OPLENCU

HOTEL & SPA IDILA ZLATIBOR – VIKEND PONUDA JUN + SPA

HOTEL SLATINA VRNJAČKA BANJA – MINI LETNJI ODMOR

HOTEL INDUSTRIAL KRAGUJEVAC – ROMANTIČNI PAKET

Go to Top