fbpx

Prestižan časopis svrstao Srbiju među top destinacije za 2022: “Beograd je novi Berlin, a tek da vidite Novi Sad”

Prestižan časopis svrstao Srbiju među top destinacije za 2022: “Beograd je novi Berlin, a tek da vidite Novi Sad”

Danilo Uzelac

Izvor : Blic.rs  J.A.K. /
FOTO: PETAR MARKOVIĆ / RAS SRBIJA

U protekle dve godine putovanja nisu bila na listi prioriteta svakoga od nas, pa su izostale brojne reportaže, putopisi i memoari sa udaljenih destinacija. Ipak, kako su se stvari sa dolaskom vakcina, kovid sertifikata i otvaranjem granica promenile, veliki broj ljudi već planira šta bi to trebalo posetiti i videti u narednoj godini.

Časopis “Konde Nast Traveler” napravio je listu koja čini “22 najbolja mesta za odlazak u 2022. godini” i na njoj se našla i naša zemlja. Razlog za to, kako navode autori, jestu prioriteti putovanja koji su se promenili, pa se sada traže destinacije koje nude “uzbudljivu hranu i pića”, mesta za istraživanje koja odišu istorijom, ali i destinacije sa mogućnostima za uživanje na otvorenom.

PROČITAJTE JOŠ:

“Od raspada Jugoslavije pre 30 godina, mnoge njene konstitutivne države, već su postale glavna turistička središta. Ipak, Srbija je bila u pozadini – sve do sada. Beograd je stekao reputaciju kulinarske destinacije, a Mišelinov vodič će uskoro dodeliti zvezde u ovom gradu, slaveći kuhinju koja spoj istoka i zapada crpi od susednih grčkih, turskih i centralnih uticaja”, piše “CN Traveler” i dodaje da su srpska vina, lokalni sirevi i drugi delikatesi među najboljima u Evropi.

Beogradski noćni život koji često porede sa Berlinom devedesetih, autori teksta, uporedili su sa ličnošću “kul deteta” koja će u 2022. dobiti svoju luksuznu nadogradnju.

“Otvaranjem hotela koji će biti smešten u okviru tornja od 42 sprata i koji će biti najveći neboder na Balkanu van Istanbula i postaće središte nove urbane četvrti Beograda na vodi, vredne tri milijarde dolara, koji predstavlja skup blistavih nebodera i zelenih površina”, navodi se u tekstu.

Ipak, nije im promakao ni Novi Sad.

“Novi Sad, proglašen za jednu od tri evropske prestonice kulture za 2022. godinu, jedan je od prvih gradova van Evropske unije, kojem je ukazana ova čast. Progresivni centar muzike, umetnosti i književnosti smešten duž Dunava, Novi Sad, priprema nekoliko novih mesta. Bivša fabrika testenine, fabrika za farbanje svile i dvorac iz 1890-ih pretvoreni su u galerije savremene umetnosti i u prostore za performanse, koji će biti domaćini događaja i izložbi tokom cele godine”, navodi se u tekstu.

Osim Srbije na listi 22 mesta koja bi trebalo posetiti u 2022. godini našao se i Brimnigem (Alabama), region Trondelag u Norveškoj, Alberta (Kanada), Balearska ostrva, Čarlston (Južna Karolina), Istanbul, London, Keretaro (Meksiko), Rapa Nui (Čile), Zelenortska ostrva, Velika jezera, Kjušu (Japan), Uzbekistan, Gabon, Sicilija, Singapur, Honduras, Malta, Panama, Sumba (Indonezija) i Zapadna Virdžinija.

Nove ponude

HOTEL ROYAL MOUNTAIN – OSTANI 7 NOĆI PLATI SAMO 6

HOTEL OPLENAC – ROMANTIČNI ODMOR NA OPLENCU

HOTEL & SPA IDILA ZLATIBOR – VIKEND PONUDA JUN + SPA

HOTEL SLATINA VRNJAČKA BANJA – MINI LETNJI ODMOR

HOTEL INDUSTRIAL KRAGUJEVAC – ROMANTIČNI PAKET

Go to Top