fbpx

U Mišlenovom vodiču od sada i Beograd

U Mišlenovom vodiču od sada i Beograd

Danilo Uzelac

Izvor : Danas.rs – / Svetski poznati Mišlenov vodič uvrstio je u svoju selekciju Srbiju i preporučio 14 restorana iz Beograda, dok je jedan od njih dobio oznaku Bib Gourmand, saopštila je ministarka turizma Tatjana Matić.

U Mišlenovom vodiču od sada i Beograd 1

Foto: Shutterstock/Yulia Grigoryeva

“Izuzetna je čast i prestiž naći se na Mišelin svetskoj gastronomskoj mapi. Beograd je još jednom dokazao da je vrhunska gastronomska destinacija na međunarodnoj sceni, koja nudi bogata, raznovrsna i dinamična gastronomska iskustva, a ovo priznanje kvalitetu i autentičnosti naše kulinarske delatnosti od velikog je značaja za celokupnu turističko-ugostiteljsku privredu kao podsticaj dostizanju vrhunskog kvaliteta i prepoznatljivosti, ali i veće vidljivosti i promocije turističke ponude naše zemlje ”, istakla je Matić.

U Mišelin vodiču se našlo ukupno 14 beogradskih restorana, od kojih je Iva New Balkan Cuisine dobio oznaku Bib Gourmand, koju dobijaju restorani vrhunskog gastronomskog kvaliteta i koji nude odličnu vrednost za uloženi novac. Beogradski restorani koji su svrstani u kategoriju preporučenih su Salon 1905, Gušti mora, JaM, Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište i Langouste, kao i restoran Bela Reka, koji je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva turizma, posebno prepoznat zbog svoje posvećenosti održivom razvoju i činjenice da su sastojci koji se koriste za pripremu hrane u ovom restoranu potpuno organski i dolaze sa Homoljskih planina.

Nove ponude

HOTEL ROYAL MOUNTAIN – OSTANI 7 NOĆI PLATI SAMO 6

HOTEL OPLENAC – ROMANTIČNI ODMOR NA OPLENCU

HOTEL & SPA IDILA ZLATIBOR – VIKEND PONUDA JUN + SPA

HOTEL SLATINA VRNJAČKA BANJA – MINI LETNJI ODMOR

HOTEL INDUSTRIAL KRAGUJEVAC – ROMANTIČNI PAKET

Go to Top