fbpx

Zapadna Srbija među 18 prioritetnih turističkih destinacija u našoj zemlji

Zapadna Srbija među 18 prioritetnih turističkih destinacija u našoj zemlji

Danilo Uzelac

Izvor ekapija.com / Regija Zapadne Srbije nalazi se među 18 prioritetnih turističkih destinacija u našoj zemlji, koja je zahvaljujući izuzetnim prirodnim bogatstvima jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih turističkih područja u Srbiji i posećuje je veliki broj turista, rekla je mistarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.
Zapadna Morava, Čačak
Zapadna Morava, Čačak (Foto: eKapija / Aleksandra Kekić)
Ona je je otvorila 5. Turističku konferenciju Zapadna Srbija u Čačku, koja okuplja turističke radnike iz Srbije i regiona kako bi predstavili projekte, razvojna rešenja i ostvarene rezultate tokom protekle turističke sezone, navedeno je na sajtu Minstarstva.
– Ova regija ima izuzetne uslove za aktivni odmor na najkvalitetnijim terenima za zimske sportove, ali takođe predstavlja odličan izbor za sve turiste koji žele da zadovolje obrazovno-kulturne potrebe i imaju želju za bogatijim sadržajem i odmorom – rekla je Matićeva.
Ona je dodala da je konferencija od izuzetnog značaja i zato što je Turistička regija Zapadne Srbije, kao organizator, prva u Srbiji prepoznala značaj udruživanja i regionalnog pristupa turizmu.
Matić je ovom prilikom posetila i seosko domaćinstvo Rajski konaci, u selu Leušići kod Gornjeg Milanovca, koje je dobitnik nagrade Turistički cvet 2010. godine za najlepše seosko domaćinstvo u Srbiji.
– Rajski konaci su pravi primer negovanja tradicije, starih zanata i domaćih radinosti, veličanstvene prirode ovog područja i ogromnog turističkog potencijala seoskih domaćinstava u Srbiji koja su u protekloj godini doživela značajnu ekspanziju poseta pre svega domaćih, ali i stranih turista. Seoski turizam je ekološki, održiv i doprinosi da se lepote krajeva prikažu na najlepši mogući način i upravo Rajski konaci pokazuju kako se to radi u skladu sa prirodom – istakla je Matićeva.
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za projekte razvoja turizma Zapadne Srbije od 2015-2021. godine ukupno opredelilo 920.120.837 miliona dinara.

Nove ponude

HOTEL ROYAL MOUNTAIN – OSTANI 7 NOĆI PLATI SAMO 6

HOTEL OPLENAC – ROMANTIČNI ODMOR NA OPLENCU

HOTEL & SPA IDILA ZLATIBOR – VIKEND PONUDA JUN + SPA

HOTEL SLATINA VRNJAČKA BANJA – MINI LETNJI ODMOR

HOTEL INDUSTRIAL KRAGUJEVAC – ROMANTIČNI PAKET

Go to Top